Anneli skriver

Jorden i 2:a sfären

(Känner du dig lite förvirrad över vad du läser här, så är det förmodligen för att du inte satt dig in i Divine Truth-läran så mycket ännu – det mesta av det jag skriver baseras på den och det är lättast att ha någon verklig nytta av det jag skriver med en förhandskunskap därifrån.)

Rent tekniskt behövs det bara några få steg för att alla i världen ska kunna leva i 2:a sfären:

  • Alla behöver få kännedom om hur själen och själens utveckling fungerar, om andekroppen och de grundläggande lagarna alla lever under.
  • Alla behöver påbörja processen med att läka sin själshalva och försonas med de mest kärlekslösa delarna inom sig.
  • Alla behöver börja tillämpa det de lärt sig i själen om kärlek, både i sina relationer och i förhållande till sin omvärld överlag.

Bonuspunkt: Det är inte heller helt fel att ha någon som gått vägen före oss, och kan visa att “Se – det var inte så farligt, det gick ju riktigt bra, och var inte hälften så jobbigt som vi trodde först att det skulle bli!”

***

Eftersom naturen formar sig efter tillståndet i våra själar, och eftersom vi när vi blir mer kärleksfulla i princip automatiskt börjar agera mer kärleksfullt (alltid ett val, men kärleken gör det till ett väldigt lätt val), så kommer världen, i takt med vår egen inre utveckling, att omforma sig därefter utan att det känns som en ansträngning på något vis.

Jag, som märker mer och mer att det mesta av mina passioner handlar om att lyfta saker till sin nästa nivå i all oändlighet, och få med alla tunga gumpar på vägen, använder mig av den här vägkartan för att hålla ordning på mina prioriteringar:

  • Jag hjälper till på de sätt jag kan att sprida allt DT-material till alla som är intresserade, eftersom jag känner att det finns tonvis med användbar information där som alla kan ha en enorm nytta av att undersöka och testa själva.
  • Jag jobbar varje dag med min egen själsutveckling, att upptäcka oläkta sår och lära mig nya sanningar, bygga på min kontakt och relation med Gud, ha kontakt med andevänner, ofta kanaliserar jag och en anhörig människor i andekropp där vi både får hjälp och även får möjligheten att ge hjälp ibland, jag lyssnar på Divine Truth-materialet så gott som dagligen, jag skriver till och pratar med vänner och familjemedlemmar om olika känslomönster och liknande, inom deras eget intresse för de här områdena och jag skriver om ämnena på min blogg.
  • Jag utmanar mig själv på alla de områden där jag ännu inte spontant och automatiskt följer Guds lagar i mitt vardagsliv, som min försörjning, hur jag beter mig i relationerna, hur jag behandlar naturen och min kropp och allt annat som kan användas som en yttre måttstock på mina andliga framsteg.

Bonuspunkten: För min egen del känns det helt avgörande att Jesus och Maria Magdalena gått den här vägen långt i förväg. Det är enbart tack vare dom som jag kunnat börja göra och leva med allt det här. Min förhoppning är att genom min egen utveckling också bli en bättre och bättre inspiration för andra att själva testa allt det här och känna att det är något som de gärna vill lägga sin tid och sitt intresse på. Jag tror att det är kanske ytterligare 5-7 år kvar innan det känns rätt så tydligt för de flesta runt mig att jag funnit något som verkligen förändrat mitt liv i grunden, och även återspeglar sig markant på alla områden av mitt liv, men under hela den tiden fram till dess så kommer det ske gradvisa förändringar till det bättre här och där, som sammantaget ger det resultatet efter den tiden.

***

Det kan låta helt överväldigande att föreställa sig vår Jord där varenda människa har löst sina jobbigaste saker, alla lever i en grundläggande respekt för varandra och ger varandra utrymme att vara sig själva, samarbetar om att få det bra för alla och för var och en på sina egna sätt och har gott om tid och fokus att lägga på sin egen och andras livsglädje.

Överväldigande känslor är ju en del av att öppna upp sin själ för allt den behöver omvandla inom sig och lära sig på nytt om livet, och den här överväldigande känslan av att föreställa sig en värld där alla är i 2:a sfären, minst, är bara en del av den vägen. Så klart att vi vill att alla på Jorden ska leva i 2:a sfären, här i vårt fysiska, materiella liv, just här där Bergsgatan och Lönnvägen möts, där det finns affärer som Willys och Ica, där folk plogar trottoarerna, sotar skorstenar och spelar på olika sportlag varje fredag, där det lanseras nya mobiltelefoner varje år och samlas in pengar till idrottsföreningar, lämnas grejer till second hand-butiken runt hörnet och promeneras med hundar.

Den gamla hederliga vardagen, Hur mycket skulle den förändras om vi levde i 2:a sfären?

Eftersom folk inte längre skulle vara rädda för varandra på samma sätt, så skulle en hel del förändras. Vi skulle följa våra spontana impulser från hjärtat oftare, hälsa mer på varandra, vara ärligare om hur vi känner och tänker, prova mycket mer att följa våra passioner och genomföra det vi längtar efter, vi skulle våga vara mer individuella, personliga och oss själva i allt från hur vi klär oss, vad vi gör om dagarna till hur vi lever och bor. Vi skulle spontant vilja stötta en god, gemensam grund för alla, där det finns gott om fri tillgång till vatten och mat och vilja garantera en god, generös täckning av alla andra grundläggande behov som människor har, och där det istället för konkurrens om marknaden snarare finns ett samarbetande intresse kring att förbättra levnadsvillkoren för alla människor och för naturen, att göra alla välmående och rika. Vi skulle låta alla ha sin egen syn på livet, och om någon skulle få för sig att skada någon annan, så begränsar vi deras frihet och hjälper dem att konfrontera sina orsaker till att vilja bete sig så, tills de uppenbart har förändrats i hjärtat och ger ett helt annat, mer fridfullt och känslomässigt närvarande intryck än innan de läkte skadan. Vi skulle ge barn utrymme att forma sin egen väg i livet efter sina egna intressen, och hjälpa dem att ta reda på allt de vill lära sig eller utforska om livet.

Det finns ofantligt många områden för oss allihop att utvecklas på framåt i vårt samhälle, när vi väl börjat läka så pass mycket i våra själar att vi istället för att släcka bränder som vi själva går runt och tänder genom vårt själstillstånd, kan börja fokusera på vad vi längtar efter och hur vi kan förverkliga allt det.

Vi kan ha passioner inom byggnadskonstruktion, inom fordonsutveckling, inom landskapsutformning, inom inspirerande, läkande och själsöppnande heminredning, inom informationsförmedling, inom människobemötande, inom äldrevård där man istället för att i princip bara vårda inför döden istället vårdar för en återgång till ett fullvärdigt liv utan sjukdom eller åkommor eller krämpor eller snäva föreställningar om sin egen potential (förslag på slogan: “Här blir du inte gammal… här blir du ung på nytt!), och tusentals andra livsområden där vi kan transformera samhället med bara några få, enkla förändringar i vårt synsätt.

Och det börjar med våra egna, enkla steg där vi väljer en mer kärleksfull vardag, där vi väljer att ta en nertryckt känsla till, där vi undersöker det här med Gud lite nogare och hur det känns att försöka ha en direkt, personlig kontakt med den som skapat oss allihop, där vi tittar på hur vi egentligen beter oss mot och känner inför våra döttrar, söner, makar, sambor, syskon, föräldrar, arbetskamrater, kompisar, anställda eller butiksbiträden och andra människor vi möter varje dag.

Så länge vi anser att kärleksfullhet och sanning är två viktiga delar av ett bra liv, så kommer vi dras mer och mer till att låta de båda växa och ta mer plats i allting vi gör och är. För mig har Divine Truth-materialet varit som att tända en sol istället för en ficklampa, och mängden information och användbar kunskap som bara landat i knäna på mig sedan jag började gå igenom alla seminarier, kanaliseringar och andra inspelningar de gjort, har varit som en enorm diamantgruva att bara gå och hämta ur varenda dag. Utan en önskan om mer kärlek och sanning i mitt liv, så hade jag aldrig upptäckt allt detta. Hade jag valt att hålla fast vid mina fasader, beroenden och all -lagom dold – puttrande ilska och avoghet jag kände på den tiden, och om jag hade gett upp hoppet om förändring och i en bitterhet inte hade velat bry mig om några “falska, jäkla förhoppningar mer”, så hade inte livet kunnat ge mig allt det här att upptäcka, eftersom jag själsligt sett inte hade velat ha det.

Undrar någon varför det inte är världsnyheter sedan länge, om det nu är den verklige Jesus som går omkring på Jorden igen, och varför inte alla pratar om det här hela tiden, så finner du kanske svaret i just detta – folk generellt sett är lite låsta i sin egen föreställning om livet, sig själva och världen, och frågar inte efter annat, och då dyker det heller inte upp annat. Inte förrän deras själ ger ifrån sig en öppning, visar på en liten förändring, börjar få en längtan som de inte längre vill trycka tillbaka, eller börjar tröttna på “same old, same old” och känner sig lite slitna och undrar om det här var allt livet hade att ge. Då svarar livet direkt, med glädje, och upp dyker solen.